Diploma zwemmen bij NZRB

Door een gat duiken, borstcrawl, over een vlot klauteren en gekleed op de kant klimmen: de zwemmers van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade (NZRB) oefenen al maanden voor hun diploma. 

Tijdens het afzwemmen op woensdag 21 februari zijn alle kinderen geslaagd. De NZRB feliciteert:

  • Diploma A: Anne, Enzo, Len, Anouk, Tom, Bram, Jacky, Sep
  • Diploma B: Dave
  • Diploma C: Liz, Tyara, Roosje Jane, Fay
  • Diploma Junior Redder 1: Mikey, Giel, Jesper
  • Diploma Junior Redder 2: Fleur, Manouk, Lisa, Nina en Josefien
  • Diploma Junior Redder 3: Cyprian, Beau
  • Diploma Zwemmend Redder 1: Nori

Elke woensdagavond zijn de zwemmers van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade in De Schelft aan het oefenen voor het examen. Naast het leren zwemmen en het redden van drenkelingen werken de leerlingen ook aan hun conditie. Zij krijgen les van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Wil je een keer meezwemmen? Neem dan contact op met Jeroen: administratie@nzrb.nl of kijk op www.nzrb.nl. De NZRB heeft geen wachtlijst voor zwemmers die al een diploma hebben. Volwassenen zijn ook van harte welkom!

Pieten zwemmen mee bij NZRB

Pieten kunnen op daken lopen, door schoorstenen glijden, zware pakjes tillen en cadeautjes inpakken. Maar kunnen Pieten zwemmen? Het antwoord is: JA! Ze lieten het zien bij de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade (NZRB)! 

Zwempieten

Op woensdag 29 november konden alle kinderen van de NZRB zwemmen met Meisjes Piet en K3 Piet. En wat konden die Pieten goed zwemmen! Ze konden drijven, onder water zwemmen en drenkeling spelen. Natuurlijk bleven de Pieten een beetje stout en werd menig instructielid, met kleding en al, in het water geduwd. 

Kleuren voor de Sint

De afgelopen weken konden de kinderen die zwemmen bij de NZRB een kleurplaat inleveren. Sinterklaas heeft alle kunstwerken bekeken en vervolgens de mooiste uitgekozen. Sam, Guus, Pepijn, Danny, Fay en Daan gingen naar huis met een leuk cadeautje.

Ook komen zwemmen? 

Elke woensdagavond is de NZRB aanwezig in zwembad de Schelft. Alle lessen worden gegeven door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Wil je een keer komen kijken? Neem dan contact op met Jeroen: administratie@nzrb.nl of kijk op Informatie. Voor kinderen met een zwemdiploma is er geen wachtlijst. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om mee te doen aan een trimgroep.

Net voor de zomervakantie een zwemdiploma!

Woensdag 28 juni hebben weer diverse leerlingen van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade afgezwommen. Zo starten zij de zomervakantie met nog een zwemdiploma!

Diplomazwemmen

De examenkandidaten moesten bijvoorbeeld door de onderwaterhoepel, met een bal zwemmen, een stokje aan een plaat op de bodem bevestigen en zo snel mogelijk naar de overkant zwemmen. Alle leerlingen zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

  • Zomerdiploma 1: Joris
  • Zomerdiploma 2: Manouk, Lynn, Sem, Taro
  • Zomerdiploma 4: Cyprian, Wout, Nori, Samuel

Meezwemmen?

Wil je na de zomervakantie een keer meezwemmen? Neem dan contact op met Jeroen: administratie@nzrb.nl. De NZRB heeft geen wachtlijst voor zwemmers die al een diploma hebben. Volwassenen zijn ook van harte welkom!

Duikles bij NZRB groot succes

Duikbril op, mondstuk in, flippers aan: de jongeren van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade (NZRB) kregen woensdag 21 juni duikles. “Heerlijk om zo lang onder water te kunnen blijven!”.

Duiken

Gedurende het jaar krijgen de jongeren een afwisselend zwemaanbod van het instructieteam. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de conditie, reddingstechnieken en snorkelvaardigheden. Afgelopen woensdag stond een duikles op het programma, mogelijk gemaakt door de Rabobank Clubkas Campagn. De jongeren kregen uitleg over de apparatuur, waarna zij zelf lange tijd onder water verdwenen. Na afloop waren zij erg enthousiast en gaven zij aan dat duiklessen zeker voor herhaling vatbaar zijn!

Licentie

Het Nationaal Platform Zwembaden stelt strenge eisen aan verenigingen die het Zwem ABC toepassen. Omdat de NZRB het belangrijk vindt dat zij in de toekomst het Zwem ABC kunnen blijven geven hebben instructieleden Joke en Jeroen recent examen gedaan voor de Licentie Examinator Zwem ABC. Uiteraard zijn zij geslaagd. De NZRB kan nu verder met de aanvraag voor de Licentie Zwem ABC voor verenigingen.

Komen zwemmen?

Elke woensdagavond zijn de zwemmers van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade in De Schelft aan het oefenen voor het examen. Naast het redden van drenkelingen werken de leerlingen ook aan hun conditie. Zij krijgen les van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Wil je een keer meezwemmen? Neem dan contact op met Jeroen: administratie@nzrb.nl. De NZRB heeft geen wachtlijst voor zwemmers die al een diploma hebben. Volwassenen zijn ook van harte welkom!

Duiklessen bij de Noordwijkerhoutse Zwem –en Reddingsbrigade? Wie helpt er mee?

Leden van de Rabobank krijgen van 4 t/m 17 oktober de mogelijkheid om te stemmen op het doel van hun voorkeur. De Noordwijkerhoutse Zwem– en Reddingsbrigade (NZRB) doet mee aan deze Rabobank Clubkas Campagne. Met deze actie hopen wij geld op te kunnen halen om duiklessen binnen de NZRB te kunnen realiseren.

Wij, de vrijwilligers van de Noordwijkerhoutse Zwem –en Reddingsbrigade, zetten ons elke woensdagavond in om kinderen verschillende vaardigheden van het zwemmen bij te brengen.
Er worden lessen gegeven waarbij de kinderen hun ‘Zwem ABC diploma’ kunnen behalen. Daarnaast worden er ook kinderen opgeleid tot junior– en zwemmend redders waarbij ze zichzelf en andere leren redden. Naast deze diplomalijnen verzorgen wij ook snorkellessen waarbij de kinderen leren flipperen en zwemmen met een duikbril en snorkel.

Het bieden van duiklessen zou een mooie aanvulling zijn op ons lesaanbod!

Wij zouden dit onze leden graag willen bieden en doen daarom mee aan de ‘Rabobank Clubkas Campagne’. Wij zullen het geld gebruiken om duiklessen voor leden op te zetten, waarbij ze leren duiken met perslucht. Vervolgens leren de kinderen verschillende reddingen uit te voeren waarna ze hun diploma tot ‘Rescue Diver’ kunnen behalen.

Helpt U mee de NZRB dit doel te behalen?

Breng dan uw stem uit, elke stem is 1 euro waard!

www.rabobank.nl/bollenstreek

Teambuilding bij NZRB

Wegens de kermis hebben de zwemmers van de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade deze week geen zwemles. Het instructieteam zit echter niet stil en heeft aan teambuilding gedaan.

Afgelopen zaterdag zijn de zwemjuffen- en meesters op pad geweest naar Amsterdam. Daar hebben zij geprobeerd om binnen een uur uit een Escape Room te ontsnappen. Goede samenwerking en creatief denken was hierbij onmisbaar! De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue bij een van de instructieleden thuis. Het uitje was weer een groot succes.

Na de kermis is de NZRB weer elke woensdag aanwezig in zwembad De Schelft. Vanaf 19 uur krijgen kinderen les in A,B en C en diploma’s zwemmend redden. Tevens is er een grote groep jongeren en een groep senioren (50+) die conditietraining doen. Er is dus voor iedereen wel een passende zwemgroep.

Heeft u, of uw kind, interesse om bij de NZRB te zwemmen? Kijk dan op www.nzrb.nl of neem contact op via administratie@nzrb.nl.

NZRB zwemt mee! De nationale sportweek in September – Wie neem jij mee?

In September is er weer de nationale sportweek. Dit jaar is het thema ‘Ik neem je mee’! Ook de
Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade doet hier natuurlijk aan mee.
Weet jouw vriendje of vriendinnetje al hoe ze iemand kunnen redden door een touw of klos te
gooien? En hoe ze kunnen blijven drijven met een plastic tas? En weten ze al hoe ze een drenkeling
(een redpop) van de bodem kunnen halen?
Zou jij het leuk vinden als jouw vriendje of vriendinnetje dit ook kan? Zou jij het leuk vinden als jullie
samen kunnen leren hoe je jezelf en drenkelingen kunt redden? Neem dan op woensdagavond 21
september jouw vriendje of vriendinnetje mee naar jouw zwemles bij de Noordwijkerhoutse Zwem-
en Reddingsbrigade! Natuurlijk mag hij of zij met jou mee het water in zodat jij hem of haar kunt
laten kennis maken met het zwemmend redden.
Dus, zwem jij in het 2
e of 3e
lesuur en wil jij een vriendje of vriendinnetje (met zwemdiploma)
meenemen? Dat kan, helemaal gratis, op woensdagavond 21 september!
Jouw vriendje of vriendinnetje moet zich alleen wel even aanmelden, zodat wij weten dat hij of zij
komt.
Aanmelden kan via deze site:
http://www.noordwijkerhoutinbeweging.nl/noordwijkerhout/houtinbeweging/overzicht-
aanbod/bekijk/29281/sportweek-2016-ik-neem-je-mee
of via een mailtje naar: secretariaat@nzrb.nl
Het instructieteam van de NZRB is enthousiast en verwelkomt jullie vriendje of vriendinnetje graag!

Noordwijkerhout heeft nieuwe, gediplomeerde (junior) redders

Op woensdagavond 9 maart hebben tien kinderen afgezwommen bij de Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade. Ze zijn allemaal geslaagd! 

???????????????????????????????

De Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade geeft niet alleen les in A, B en C. Kinderen leren ook zwemmend redden, zoals het vervoeren en op de kant brengen van een drenkeling. De tien geslaagden hebben heel goed hun best gedaan en zijn geslaagd voor: Junior Redder 1: Frederique, Patrick en Nina, Junior Redder 2: Anouk, Nori, Samuel, Junior Redder 4:  Ivo, Kamil, Wout en Zwemmend Redder 1:  Ties. Van harte gefeliciteerd!

Wil je ook leren redden? Neem een kijkje op onze website en meldt je aan om te komen kijken in zwembad De Schelft.

Sinterklaas bij de NZRB

Woensdagavond 3 december kwamen er een hoop zenuwachtige kinderen naar het zwembad. De NZRB had aangekondigd dat er bezoek zou komen. Zou Sinterklaas dan toch ook nog even tijd hebben om bij de reddingsbrigade langs te komen?

En ja hoor, halverwege het 1e lesuur kwam Sinterklaas het zwembad binnen gelopen. Hij was ook dit jaar weer niet alleen. Hij had 3 pieten meegenomen, waarvan zelfs 1 zwempiet. Zwempiet is bij veel lesgroepjes langs geweest om te leren zwemmen. De kinderen keken hun ogen uit, maar ze vonden het fantastisch!

Ook tijdens het 2e lesuur kwam Sinterklaas met zijn pieten nog even langs. Hij had wel een paar ondeugende pieten bij zich, want er werden allerlei materialen het zwembad in gegooid. Ook hier heeft zwempiet mee gezwommen met de verschillende groepjes. Sinterklaas had voor elke leerling nog een zakje snoepgoed meegenomen. Het was een gezellige en geslaagde avond!

IMG-20151203-WA0001

Stem Truus voor Vrijwilliger van het Jaar

Beste zwemmers, beste ouders,

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft, heeft Truus een aantal van haar taken binnen de NZRB neergelegd. Zo is het tafeltje in de hal verdwenen (u kunt nu voor vragen en opmerkingen terecht bij de zwembadleiding, Jeroen, in het zwembad) en heeft Theo Peters de taak van Truus als penningmeester overgenomen.

Gelukkig is Truus nog steeds wel verbonden aan de brigade, nu als invaller bij het lesgeven aan de groepen op de woensdagavond.

Voor de vele jaren dat zij een enorme hoeveelheid tijd heeft gestoken in het wel en wee van de brigade, voor uw en onze kinderen en natuurlijk ook de volwassen zwemmers, wilde het bestuur haar eren door haar op te geven als Vrijwilliger van het Jaar.

Tot onze grote blijdschap is zij door een deskundige jury genomineerd als een van de drie kanshebbenden voor deze titel. Wij vinden dat natuurlijk volkomen verdiend!

Hoe wordt nu de uiteindelijke winnaar gekozen? Dat wordt degene met de meeste stemmen vanuit de bevolking van Noordwijkerhout.

Als u ook vindt dat Truus deze prijs verdient, wilt u ons dan helpen om Truus deze prijs te laten winnen? Vanaf 3 tot en met 24 november kan er via internet gestemd worden op www.noordwijkerhout.nl, meer precies: http://fd10.formdesk.com/gemeentenoordwijkerhout/vrijwilliger2015 of bij het WMO Adviescentrum, Via Antiqua 23 in Noordwijkerhout, openingstijden op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur.

Stemt u mee? En vraagt u uw vrienden en bekenden om mee te doen? Met elkaar kunnen we er voor gaan!

Heel veel dank, namens het bestuur,

 

Mariëtte van den Bosch, voorzitter NZRB