Geef de pen door: Alex Duivenvoorde

Hallo allemaal,

Deze keer is de eer aan mij om wat over mezelf te vertellen.

Ik ben dus Alex Duivenvoorde, 37 jaren jong en in het dagelijks leven leerkracht van groep 4 op een basisschool in Leiden.

Op zevenjarige leeftijd ging ik met een vriendje naar de reddingsbrigade toe. Het beviel me erg goed, het vriendje vond het minder leuk. Ondertussen ging ik aan de slag om zoveel mogelijk diploma’s te halen. Niet alleen in het zwembad, maar ook op het strand. Ook de nodige theorie is de revue gepasseerd. Rond m’n zestiende werd gevraagd of ik samen met een paar vrienden wilde assisteren bij het lesgeven. Dat smaakte naar meer. Dus ik heb de opleiding tot zweminstructeur gedaan.

Ondertussen ben ik ook strandwacht in Noordwijk gaan lopen. Dat heb ik twintig jaar volgehouden. Was erg leuk. Ik mocht zelfs een aantal jaren ploegleider zijn. Toen Noordwijkerhout 15 jaar geleden een eigen brigade werd, was er een tussenpersoon voor de strandwacht tussen Noordwijk en Noordwijkerhout nodig. Deze functie mocht ik een aantal jaren vervullen.

Een paar jaar geleden heb ik de taak van assistent zwembadleiding mogen vervullen. Een verantwoordelijke taak. Door mijn drukke agenda heb deze functie niet al te lang kunnen volhouden.

Zo, dat was dan mijn  geschiedenis binnen de brigade. Dan is het nu de beurt aan de volgende om een stukje over zichzelf te mogen vertellen. Veel plezier en tot woensdag!

Hartelijke groet, Alex Duivenvoorde