Geef de pen door: Bert Jonkheer

Hallo, mijn naam is Bert Jonkheer, 37 jaar getrouwd en vader van twee kinderen Sven en Fleur.

In het dagelijks leven ben ik bloemenkweker op mijn eigen kwekerij in Noordwijkerhout. Vanaf deze locatie ga ik al vanaf mijn vijfde jaar iedere woensdag met veel plezier naar het zwembad om daar eerst te leren zwemmen en later zwemles te geven bij de brigade.

Nadat ik alle brevetten heb gehaald werd mij gevraagd om les te komen geven en hiervoor mijn zweminstructeurs diploma te behalen.

De eerste jaren na het halen van mijn diploma heb ik lesgegeven voor de brevetten 1 t/m 6 later werd ik gevraagd om snorkelles te geven en dit doe ik alweer +/- 17 jaar.

Ik ben hiervoor gevraagd omdat ik bij de NRB (Noordwijkse Reddingsbrigade) bij de duikploeg zat, wij doken vaak in de Klinkenbergerplas en soms ook in Zeeland. Ook doken we een aantal keer per jaar bij de Noordwijkse golfclub. Daar kregen we een vergoeding per opgedoken golfbal uit de naastgelegen sloten. Met deze duikploeg ben ik ook mee geweest naar de kustwacht van Alaska (Kodiak Island) hier hebben wij twee weken mogen meelopen met de Amerikaanse kustwacht waarbij we onder anderen mochten mee vliegen met de helikopters en vliegtuigen. Dit was een ervaring om nooit te vergeten.

Ook heb ik ongeveer 10 jaar meegelopen in Noordwijk met de strandwacht en hiervoor de nodige diploma’s gehaald.

Nu geef ik nog steeds snorkelles en ook weer gewoon les. Ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen.