Geef de pen door – Edith

Als 7 jarig meisje haalde ik mijn eerste brevet voor zwemmend redden bij de reddingsbrigade in het Kokkerbad. Bij het schoolzwemmen haalde ik mijn a en b. Daarna ben ik blijven zwemmen, haalde alle 6 de brevetten, ging in de zomer meedoen met de strandwacht waar ik ook nog diverse diploma’s voor gehaald heb.

Op een gegeven moment ben ik gevraagd te assisteren bij de elementaire groep die toen nog Mariette les gaf. Dat heb ik altijd met plezier gedaan. Ik vond het erg leuk om de kleine kinderen watervrij te maken, vooral diegene die schreeuwend aan de kant zaten en die na een paar keer wel het water in durfde.

Tijdens mijn studie ben ik even gestopt bij de reddingsbrigade, maar in 1994 heb ik samen met Corry mijn instructeursdiploma gehaald. Ik heb  toen en nog steeds altijd met plezier lesgegeven. Tussendoor ben ik ook nog een aantal jaren gestopt toen mijn kinderen erg klein waren. Toen de oudste 5 jaar werd ben ik ook weer begonnen met het lesgeven. Ik heb vooral in het elementair lesgegeven en de laatste paar jaar stoom ik samen met Wim en Lennart de kinderen klaar voor hun A diploma. Keer op keer weer een hele uitdaging en voor die kinderen heel spannend, meestal gaat het om hun eerste diploma.

Het tweede uur geef ik les aan de kinderen die oefenen voor zwemmend redder en het derde uur is er trimzwemmen voor de dames, dit doe ik samen met wat collega’s zodat we niet elke week hoeven les te geven.

Na het lesgeven zwem ik zelf ook altijd wat baantjes. De woensdagavond is zo al heel wat jaren bezet door de brigade, wat ik altijd met plezier doe.

 

Naast de reddingsbrigade heb ik nog mijn gezin, werk ik als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg en doe ik in mijn vrije tijd nog graag aan sport zoals hardlopen en  fietsen.