Geef de pen door: Jeroen

Hallo.
Mijn naam is Jeroen Hermans, 56 jaar en wonende in Sassenheim. In het dagelijks leven ben ik  30 jaar getrouwd met Jacqueline. We hebben samen twee dochters van 27 en 25 jaar die allebei met hun vriend samenwonen. In 1985 ben ik op 28 jarige leeftijd zwemles gaan volgen bij de Noordwijkse Reddingsbrigade om te kunnen zwemmen met de kinderen, toen nog in het Kokkerbad in Noordwijkerhout. Eén diplomaatje was wel voldoende dacht ik toen, maar de 2e en de 3e volgde al snel. Het was een gezellige groep dus we bleven lekker doorzwemmen. De Zwembrevetten werden ook binnen gehaald, totdat Wim mij vroeg om, met nog een paar collega’s, de opleiding tot zweminstructeur te volgen. Met een paar Katwijkers en Noordwijkers (totaal met z’n tienen) zijn wij aan de cursus begonnen onder leiding van Arie de Haas. In 1991 heb ik het diploma Zweminstructeur A behaald. Twee jaar later volgde Zweminstructeur B. Na een paar jaar les te hebben gegeven in Noordwijk en Noordwijkerhout (toen allebei nog NRB) hebben we samen met Wim,Truus en Mariette de Noordwijkerhoutse Zwem en Reddingsbrigade in het jaar 2000 opgericht. Tussentijds werd ik nog examinator bij de landelijke bond KNBRD nu Reddingsbrigade Nederland en ik ben sinds een aantal jaren ook examen voorzitter. Bij de NZRB vervul ik al een paar jaar met veel plezier de taak van Zwembadleiding, en als er eens een instructielid afwezig is val ik voor hem/haar in. Vorig jaar zijn Rob en Joke erbij gekomen om mij te assisteren, ook om de lessen zo perfect mogelijk te laten verlopen. Verder houd ik me bezig met het bijscholen van onze instructieleden. Zelf volg ik de bijscholingen Reddingsbrigade Nederland op de voet. Zo is er elk jaar wel iets nieuws of wat veranderd in de opleidingseisen. We hebben een grote leuke groep instructieleden met jongere en oudere mannen en vrouwen en een paar assistenten en instructeurs in opleiding. Al met al ga ik iedere woensdagavond met heel veel plezier naar het zwembad en ik hoop dit nog heel veel jaar te mogen doen.

Jeroen