Geef de pen door: Joke van de Hoef

Mijn naam is Joke van de Hoef, woonachtig in Noordwijkerhout.

Wij hebben 3 dochters, 3 schoonzoons, een kleinzoon en een kleindochter .Het derde kleinkind wordt in april verwacht. Samen met mijn man hebben wij een Timmer en Onderhoudsbedrijf hierin vervul ik de administratieve taken.

Mijn hobby`s zijn op de eerste plaats natuurlijk zwemles geven en zelf zwemmen maar ook zomers varen met de boot, wandelen met de hond, tuinieren en het verzorgen van mijn 4 kippen en haan.

Als kind ben ik opgegroeid aan het water, al op jonge leeftijd heb ik zwemlessen gevolgd.

In Noordwijk tussen de duinen lag een zwembad het Golfbad. Ik kan mij nog goed herinneren dat het water altijd erg koud was het werd niet verwarmd. De kleedhokjes waren van hout met op de grond een vlondertje. Tot laat in het seizoen bleven we daar buiten zwemmen.

In de winter gingen we met een bus naar Wassenaar een heerlijk verwarmd binnen zwembad hier heb ik mijn eerste zwemdiploma`s gehaald.

In 2001 ben ik zwemlessen gaan volgen bij de Noordwijkerhoutse Zwem – en Reddingsbrigade hier heb ik de nodige brevetten gehaald. Na een tijdje geassisteerd te hebben bij het lesgeven is mij gevraagd de opleiding voor instructeur te willen gaan volgen. In 2008 ben ik hiermee begonnen en in 2010 heb ik de opleiding met succes afgerond. Hierna heb ik nog de opleiding voor examinator gevolgd. Een aantal keren per jaar examineer ik in andere zwembaden buiten Noordwijkerhout. Het examineren vindt ik heel leuk om te doen je legt veel contacten met andere verenigingen.

Mijn taken binnen de vereniging.

Op woensdagavond geef ik les aan kinderen van 5 jaar en ouder. Het omgaan met kinderen spreekt mij erg aan. Het eerste uur ga ik het water in met de kleintjes in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Sommige kinderen zijn nog erg angstig, anderen kinderen zijn al watervrij. Na dit proces worden de zwemslagen aangeleerd, als de kinderen dit goed beheersen schuiven zij een groepje door. Het tweede uur geef ik les aan kinderen in het zwemmend redden en het derde lesuur geef ik les aan leeftijdsgenoten en zwem zelf ook met de groep mee.  Ik hoop mij nog heel lang in te mogen zetten voor de vereniging waar ik elke woensdagavond met heel veel plezier naar toe ga.

Tot ziens in het zwembad ,

Groetjes

Joke van de Hoef.