Geef de pen door: Rob van Staveren

Mijn naam is Rob van Staveren en ik ben 24 jaar. Ik woon nu bijna een jaar samen met mijn vriendin Leonie in Lisse waar wij samen een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven werk ik in Leidschendam als Radiodiagnostisch laborant op de afdeling radiologie in het Medisch Centrum Haaglanden locatie ‘Antoniushove’.

Vanaf mijn 6de zwem ik al bij de reddingsbrigade in Noordwijkerhout, eerst bij de NRB en later bij de NZRB. Hier heb ik vele diploma’s en brevetten gehaald en in 2012 heb ik mijn instructeurs opleiding afgerond, hoewel ik al veel eerder aan de zwembad rand te vinden was om te assisteren bij het lesgeven. Naast het zwemmen in het zwembad heb ik heel wat jaren strandwacht gelopen in Noordwijk, waar ik ook een aantal brevetten heb gehaald op het strand. Na 2 jaar ploegleider te zijn geweest heb ik besloten om daar mee te stoppen. Dit aangezien ik ook mijn motorrijbewijs heb gehaald en ik graag op de zondagen wil motor rijden.

Momenteel assisteer ik Jeroen in het zwembad om alle zwemlessen zo perfect mogelijk te plannen en te laten verlopen. Dit is af en toe echt een uitdaging! Als er iemand ziek is of een keer niet kan val ik ook nog wel eens in met les geven.

Ik ga met veel plezier naar het zwembad op woensdagavond om les te geven en ik hoop dit nog lang te kunnen doen!