Geef de pen door: Stephanie van de Werken

Truus heeft mij de pen doorgegeven. Nu is het dus mijn beurt om jullie wat meer over mijzelf te vertellen.

Mijn naam is Stephanie, 29 jaar oud en geboren en getogen in Noordwijkerhout.

Samen met mijn vriend Patrick woon ik in een leuk appartement, maar we hopen met een jaartje ons nieuwe huis te kunnen betrekken.
In het dagelijks leven werk ik als farmaceutisch consulente in een openbare apotheek in Leiden. Geneesmiddelen en aandoeningen hebben mij altijd al geinteresseerd. Nu werk ik in een apotheek met een groot en hardwerkend team om de patiënt een zo goed mogelijke zorg te bieden.

Wat mijn hobby’s betreft is de reddingsbrigade toch wel de grootste en langste vrijetijdsbesteding die ik heb. Vanaf jong meisje is het zwembadwereldje mij met de paplepel ingegoten. Zo ging ik met mijn vader en mijn 2 zussen al naar de zwemlessen in het oude kokkerbad in Noordwijkerhout, waar ook mijn opa aan de badrand te vinden was. Al snel zijn we verhuisd naar zwembad de Schelft. Ik heb door de jaren heen alle zwemdiploma’s gehaald die er op mijn pad kwamen. Zodra ik oud genoeg was om mee te mogen helpen bij het lesgeven, ben ik begonnen aan mijn Zwemdinstructeursdiploma A. Het jaar daarop volgde ook het diploma voor Zweminstructeur B. De instructeursdiploma’s heb ik gehaald met een heel leuk groepje kandidaten van de Leidse reddingsbrigade. Met velen van deze groep zijn we dan ook na het afronden van onze intructeursdiploma’s doorgegaan om examinator te worden. Sinds enige jaren treed ik dus ook op als examinator bij andere verenigingen. Het leuke hiervan vind ik dat je een hoop bekende gezichten tegenkomt van andere verenigingen en zo ook regelmatig mijn oude ‘klasgenootjes’ uit Leiden weer eens zie en spreek. Daarnaast houden we natuurlijk als verenigingen met elkaar ons   instructeurniveau hoog om zo goed mogelijk zwemles te geven.
Mijn enthousiasme voor de reddingsbrigade kon niet op toen ik gevraagd werd om op rayonsniveau mee te werken aan de instructeursopleiding. Zo ben ik begonnen om, samen met Michel Boom, de workshops te regelen voor de toen net vernieuwde instructeursopleiding. Al snel groeide ik door naar HBO lid. Vanaf dat punt coördineerde ik de Hogere Bonds Opleidingen voor alle kandidaten uit heel rayon west. Erg leuk om te doen maar dat begon toch meer op een fulltime baan te lijken dan een hobby. Na enkele jaren heb ik afstand gedaan van deze functie. Ik wilde weer heel graag terug naar mijn eigen clubje, in het zwembad lesgeven, en vooral mij meer inzetten voor de eigen vereniging. En zo ben ik, na een grote omweg gemaakt te hebben, weer terug gekomen bij de NZRB. Nu heb ik het secretariaat van onze vereniging in mijn beheer. Samen met de andere bestuursleden vind ik het erg leuk werk, om de vereniging levendig en gezond te houden. We hebben een leuk team aan instructeursleden en assistenten. Ik blijf dan ook met veel plezier naar het zwembad gaan en mij bezig houden met alle taken die hierbij horen.

Tot ziens in het zwembad!!

Stephanie van de Werken